Godišnja nagrada CroArt Photo Cluba dodjeljuje se na dan Svete Lucije kandidatu koji je po mišljenju žirija ostvario ponajbolja dostignuća u svijetu fotografije te radio na promociji kluba.


2012. godina

RADIŠA MLADENOVIĆ dobitnik je godišnje nagrade CroArtPhoto Cluba za 2012. godinu. Vrsni hrvatski sportski fotograf u više od pola stoljeća aktivnog rada majstorski bilježi povijest hrvatskog sporta i predvodi generacije sportskih fotoreportera. I danas je aktivan, redovno prati sportska događanja i bilježi uspjehe hrvatskih sportaša. 


2011. godina

Za izuzetan doprinos umjetničkoj fotografiji u Hrvatskoj i afirmaciji CroArtPhoto Cluba godišnju nagradu za 2011. godinu dobio je poznati hrvatski umjetnički fotograf JOSIP KLARICA. Klarica je vjeran analognim tehnikama, a posebno fotografskim tehnikama I postupcima iz 19. Stoljeća. U svojem radu često koristi kameru obscuru i repliku panoramske komore (Paris 1845) koju je sam rekonstruirao i prilagodio svom radu. U CroArtPhoto Clubu može ga se sresti gotovo svakodnevno.


http://www.croartphotoclub.hr/klub_nagrada_2011/images/35.jpg


Za rad u klubu i promociju CroArtPhoto Cluba dodijeljeno je i nekoliko posebnih nagrada.

ANDREI SOLAR koja je uz izlaganje na brojnim salonima i natječajima uložila vrijeme i trud u svaki broj našeg web-časopisa, Photo Flasha te nas informirala i poticala na rad i druženje.

BRANKI HLEVNJAK I EDDI DUBRAVEC, našim povjesničarkama umjetnosti koje su tu sa nama, uvijek spremne na nesebičnu pomoć i savjete.

LUKI MAROTTIJU, našem predsjedniku koji je u svibnju promovirao svoju knjigu „ Mala mjesta srca mog“

RADIŠI MLADENOVIĆU, doajenu hrvatske fotografije, čije fotografije, energija za rad i entuzijazam nas i danas zadivljuju.

VIŠNJI I MARIJANU ANIĆ, suprižnicima koji kroz dugogodišnju fascinaciju snimanja mora , njegove površine i dna stvaraju preljepe akvarele čiju ljepotu su ove godine pokazali i povodom Svjetskog dana voda na izložbi samostalnoj izložbi u Hrvatskim vodama. Brojnim osvrtima u časopisima te predstavljanjem njihovog rada na web- portalima promovirali su ljepotu našeg mora i naš klub na najljepši način.

ROMEU IBRIŠEVIĆU, profesionalnom fotografu koji je naš počasni član, koji je svojim fotografijama do sada, nebrojeno puta pokazao ljepote hrvatskih pejsaža a od nedavno svojim radom na projektima „ Očistimo Hrvatsku „ - promovirao fotografiju na jedan sasvim drugačiji i uzvišeniji način.“. To su rječi njegovog kolege Dražena Pajtlara a njegovo ushičenje Romeovim radom djelimo i mi članovi kluba te vjerujemo svi ekološki osviješteni stanovnici naše zemlje.
Na godišnjoj skupnoj izložbi CroArt Photo Cluba “Najfotografija 2011.” za fotografiju “Solana Pag II”, prvu nagradu dobio je Ratko Mavar. Drugu nagradu, za fotografiju "Ronioci" Nenad Reberšak, a treću nagradu za fotografiju "Kroz vrijeme" Jerolim Vulić.
Za izuzetan umjetnički izričaj dodjeljena je posebna pohvala Ivi Pervanu, a Petru Dapcu za umjetnički eksperiment.


2010. godina

MARIJA BRAUT dobitnica je nagrade CroArtPhoto Cluba za 2010. godinu. Dodijeljena joj je za sveukupno umjetničko stvaralaštvo i za promociju CroArtPhoto Cluba u kojem je često možemo susresti. Dobri duh CroArt-a! No ponajviše, naša Mare, dobri je duh Zagreba u kojem nalazi vječnu inspiraciju. Rijetki su oni koji tako sustavno prate život Zagreba, bilježe sve njegove mijene i tako već četrdesetak godina. 
Pročitajte intervju s Marijom Braut povodom projekcije filma “Marija hoda tiho”, odražanoj 2010. u CroArtPhoto Clubu.


2009. godina

Godišnja nagrada CroArtPhoto Cluba prvi put je dodijeljena 2009. Godine. Nagrada je dodijeljena za cjelokupni rad i promociju kluba tijekom četiri godine tj. od osnutka kluba, a čast da primi prvu nagradu dobio je predsjednik kluba LUKA MAROTTI. Redatelj brojnih dokumentarnih filmova koji se u slobodno vrijeme bavi fotografijom  u jednoj je rečenici sažeta biografija Luke Marottija. Predsjednik je CroArtPhoto Cluba od osnutka 2005. godine.


http://www.croartphotoclub.hr/images/luka_nagrada.jpg


Podijeljena su i priznanja najuspješnijim i najaktivnijim članovima kluba te Eddi Dubravec, Branki Hlevnjak, Mariji Tonković, Luki Marottiu i Nenadu Reberšaku za izuzetno zalaganje oko svih događanja u klubu. Redakcijama kulture u dnevnim novinama i na HTV, koje su radile na svekolikoj promociji našeg kluba te pratile naš klupski život dodijeljene su posebne zahvalnice. 
Na Dan kluba priređena je izložba najuspjelijih fotografija članova kluba u protekloj godini.


Informacije na telefon 099/21 43 497ili na mail fotoklub@badrov.hr.
Više na www.croartphotoclub.hr. Potražite nas i na Facebooku i pratite zanimljivosti iz života kluba. Postanite nam prijatelj!