IVICA TRUBIĆ

Rođen je u Zagrebu 11.01.1958. gdje je i diplomirao 1984. na Fakultetu prometnih znanosti i 1987. na Muzičkoj akademiji. Od 1987. u stalnom angažmanu Opere SNG Maribor, a od 1997. solista Opere HNK u Zagrebu gdje 2003. dobiva status prvaka opere.
Fotografijom se bavi od gimnazije, a nakon duže stanke, ljubav se ponovno rasplamsala pred par godina dolaskom digitalije.
 Završio je napredni tečaj digitalne fotografije kod prof. Šimunića i dosad je imao dvije samostalne izložbe i sudjelovao je na skupnim izložbama Cro Art Photo Cluba.
Njegov pristup fotografiji je klasičan jer se trudi zabilježiti ono što oko i kamera vide uz upotrebu klasičnih filtra (polarizacijski, Cokinovi gradacijski, ND...) i na taj način pokušava minimalizirati intervencije u post produkciji (malo kontrasta, cropa, saturacije..).
Fotografija mu pomaže da intenzivnije doživi okruženje, da obrati pažnju na detalje,da primijeti sitnice, boje, kompoziciju...
"Fotografija je poput prijatelja u čijem se društvu ugodno osjećaš i zato se veseliš svakom trenutku koji mu možeš posvetiti."