ŽELJKO KRČADINAC

rođen je 1935. u Zagrebu, po struci srednjoškolski prof. geografije. Bio je zaposlen kao komercijalist i propagandist u zrakoplovnim kompanijama, a od 2002. je u mirovini. 
Prvi tečaj crnobijele fotografije položio je još 1954.god. i odmah dobio prvu nagradu na prigodnoj izložbi fotoamatera-početnika. Iako se nakon toga više nije natjecao na izložbama fotografija, ipak se cijelog života – preko 50 godina - pasionirano bavi snimanjem, u nekim razdobljima i profesionalno. Rezultat toga su mnoštvo objavljenih snimaka u tridesetak kolor fotomonografija, udžbenika i kalendara, zatim u brojnim magazinima, prospektima, razglednicama itd, kao i obilni arhiv geografsko-turističkih snimaka iz Hrvatske i svijeta. Pretežno su to analogni kolor-dijapozitivi, koje zadnjih godina proširuje i digitalnim snimcima zajedno sa sinom Miranom, koji je diplomirao snimanje na ADU.

Član je Cro Art Photo kluba i FK Zagreb. Od 2008., kao umirovljenik, opet počinje s aktivnim izlaganjem na domaćim i međunarodnim fotogrfakim salonima i to s dosta uspjeha, tako da je 2011. stekao počasno zvanje AFIAP. U Cro Art Photo klubu potaknuo je organizaciju prve međunarodne izložbe fotografija, nakon koje se može dobiti i pokroviteljstvo FIAP-a.