Međunarodni salon fotografija – čekamo vaše prijave

Prijave za CroArtPhoto Club međunarodni salon fotografije 2013, Kretanje – Motion produžene su do 4. listopada. Očekujemo i vaše prijave! Što se čeka? Najbolje fotografe čekaju vrijedne nagrade. Najbolji hrvatski fotograf u svakoj od dvije teme bit će nagrađen s po 1.000 kuna na American Express potrošačkoj kartici. Grand Prix salona čeka najboljeg prijavljenog fotografa – besplatna autorska izložba u galeriji CroArtPhoto cluba tijekom 2014. godine!

Potražite sve detalje na našim web stranicama i prijavite se još danas.


Izložba Vesne Špoljar “Ruke”

Vesna Špoljar predstavit će se samostalnom izložbom “Ruke” u Galeriji Ullrich, Ulične galerije u Dežmanovom prolazu. Izložba je nagrada za osvojeno prvo mjesto na foto natječaju koji je pratio manifestaciju Art Viva Likum u srpnju ove godine. Izložbu „Ruke“ možete pogledati od 1. do 14. listopada.

Višnja Serdar izlaže u Galeriji ULRICH

Izložbom u Galeriji ULRICH u Ilici 40, Višnja Serdar predstavit će nam malu retrospekitvu portreta pod nazivom (Ne)poznati Zagrepčani. Otvorenje izložbe je 10. rujna u 19 sati, a istu možete pogledati do 28. rujna.

Svakako pogledati - čak četiri izložbe fotografija u MUO

Do 29. Rujna Muzej za umjetnost i obrt možete pogledati čak četiri izložbe s ovogodišnjeg Rovinj Photodays. Izlažu Josip Klarica – “Fotografije 1976. – 2011.”, finalisti i pobjednici natječaja fotografskog festivala Rovinj Photodays 2013, Ivan Posavec – “Lice obasjano mjesečinom” te Davor Konjikušić – “Genogram”.

„Crveno i crno“ – pozivni natječaj za klupsku izložbu

Pozivamo članove da dostave svoje radove na CD-u za pozivni natječaj za klupsku izložbu na temu „Crveno i crno“. Radovi trebaju biti u visokoj rezoluciji, formatirani u veličini 50 x 70 cm. Radove koji budu odabrani od strane Umjetničkog savjeta Kluba, bit će isprintani u navedenom velikom formatu.
Rok za dostavu radova je 14. rujna 2013.

Klupska kolekcija za 8. FIAP svjetski kup klubova

Pozivamo članove CroArtPhoto Cluba da dostave fotografije za formiranje klupske kolekcije s kojom ćemo sudjelovati na 8. FIAP svjetskom kupu klubova. Klupski žiri odabrat će 20 fotografija, a prema pravilu FIAP-a najviše do četiri po pojedinom autoru za kolekciju.
Tema je slobodna, a fotografije mogu biti u boji ili crno-bijele. Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku – RGB,  300 ppi, kompresija 10, 2400 piksela minimalno po duljoj stranici.
Svaki član može poslati do šest fotografija. Rok za dostavu fotografija u klub je 16. rujna.

CroArtPhoto Club međunarodni salon fotografije 2013,  Kretanje-Motion

CroArtPhoto Club osigurao je u suradnji s PBZ Cardom atraktivne nagrade za hrvatske fotografe, sudionike Salona. Najbolji hrvatski fotograf u svakoj od dvije kategorije bit će nagrađen s po 1.000 kuna na American Express Gift kartici. Naravno, tu je i ranije objavljena nagrada – Grand Prix salona – besplatna izložba za najboljeg fotografa, domaćeg ili iz inozemstva, u galeriji CroArtPhoto Cluba tijekom 2014. godine. Isplati se potruditi! Zar ne?
Aplikacija za prijavu fotografija sada je dostupna na našim internetskim stranicama, a prijave se primaju do 20. rujna. Članovi CroArtPhoto Cluba uživaju poseban popust na kotizaciju – detalje možete naći u propozicijama salona.

Nagrada za životno djelo u rukama Josipa Klarice

Zagrebački fotograf i praški đak kako stoji u opisu najave njegove izložbe na Rovinj Photodays 2013, naš, CroArt-ov Josip Klarica dobitnik je nagrade za životno djelo na ovogodišnjoj fotografskoj manifestaciji u Rovinju. Čestitamo mu od srca! Josip Klarica i dalje upotrebljava analogne fotoaparate, štoviše, koristi fotoaparat koji je sam izradio kao repliku Martensove panoramske kamere iz devetnaestog stoljeća, a često koristi i cameru obscuru. To dovoljno govori o posebnosti njegovih radova.
Povodom dodjele nagrade u crkvi Sv. Tome u Rovinju održana je i izložba radova nastalih u razdoblju od 1976. do 2011.

Još jedan uspjeh na Rovinj Photodays 2013

Nikola Šerventić, tečajac CroArtPhoto Cluba požnjeo uspjeh na ovogodišnjoj foto manifestaciji.
Nikola Šerventić, koji je u CroArtPhoto Clubu učio o fotografiji,  postigao je iznimni uspjeh na Rovinj Photodays 2013 kao finalist u jednoj i pobjednik u drugoj kategoriji. Njegovi radovi našli su se u užem izboru u kategoriji Pejzaž, a pobjednik je u kategoriji Portret. Od srca mu čestitatomo na ovom iznimnom uspjehu te vjerujemo da ćemo i dalje biti u prigodi pratiti njegov rad.

Završio ovogodišnji Cest is d’Best uz uspjeh Vesne Špoljar

Svake godine Međunarodni ulični festival Cest is d'Best privlači sve veći broj fotografa. Tema natječaja uvijek su fotografije nastale u ograničenom vremenu, na zagrebačkim ulicama, za vrijeme trajanja festivala. Poseban je to izazov za sve sudionike jer i broj motiva relativno je ograničen. Ovogodišnji naječaj za najfotografiju odvijao se u dvije kategorije – dokumentarnoj i umjetničkoj fotografiji.  Naša Vesna Špoljar bila je uspješna u kategoriji dokumentarne fotografije, osvojivši treću nagradu. Čestitke!
Izložba najfotografija 17. Međunarodnog uličnog festivala može se pogledati u Narodnom sveučilištu Dubrava u predvorjuGalerije Vladimir Filakovac do 12. Srpnja , radnim danom od 10 do 19 sati.

Članovi CroArtPhoto Cluba i ove godine vrlo aktivni

Visoki tempo izlaganja članova CroArtPhoto Cluba nastavlja se  i ove godine.
U prvoj polovici godine održano je nekoliko izložbi članova kluba, što samostalnih, što skupnih. Spomenimo samo neke.
Povodom karnevala,  u Zagrebu smo mogli vidjeti izložbu Nenada Reberšaka posvećenu venecijanskim maskama. U istom razdoblju u Buzetu, u Zavičajnom muzeju održana je izložba skupine autora  pod nazivom „Maske“. Ovaj projekt započeo je još prošle godine kada je izložba predstavljena u Zagrebu, a autori se nadaju da će u budućim godinama obići još mnoge hrvatske gradove. Članovi CroArta koji su u skupini „karnevalaca“ su Željko Novaković, Andrea Solar i Vesna Špoljar.
Nešto kasnije u galeriji CroArtPhoto Cluba svoje viđenje ljudi Etiopije predstavila nam je Andrea Solar, a nedavno nas je, također  skupina autora, uključujući naše članove Željka Novakovića i Vesnu Špoljar  provela „Zagrebačkim ulicama“.  Evo što o izložbi kaže Vesna Špoljar: „Ideja je da se postav izložbe svakim izlaganjem mijenja i nadopunjuje, kako bi izložba živjela i na taj način odražavala dinamiku grada. Ovom se izložbom planiramo predstaviti i u drugim galerijskim prostorima u Hrvatskoj i u inozemstvu.” Izložba je nešto ranije predstavljena I u predvorju galerije Vladimir Filakovac.
Nenad Reberšak predstavio nam je svoje viđenje Albanije na samostalnoj izložbi u Zagrebu. Ognjen Karabegović, Željko  Krčadinac, Željko Novaković I Vesna Špoljar, predstavili su svoje radove na temu Čovjek I more u sklopu izložbe članova skupine Fotogard.
Josip Klarica u Salonu palače Sermage Gradskog muzeja Varaždin izložio je tridesetak fotografija, nastalih u razdoblju od 1976. do 2011. godine. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni njegovu veliku izložbu održanu u Rovinju u sklopu manifestacije Rovinj Photodays 2013.  U Varaždinu je izlagao i Luka Mjeda. U varaždinskoj Galeriji Zlati Ajngel predstavio je djela iz ciklusa ‘Kristalno nebo’.
Možda smo u ovom nabrajanju nekoga i preskočili te se ovom prilikom ispričavamo, ali i dalje vrijedi pravilo – pohvalite se i javite nam svoje uspjehe.

Prvi EFIAP u CroArtPhoto Clubu

Nakon u zadnje dvije godine dobivenih nekoliko AFIAP zvanja od strane članova kluba  – Željko Krčadinac, Robert Ravnić i Andrea Solar, Željko Krčadinac može se pohvaliti da je otišao korak dalje. Sredinom godine dodijeljeno mu je zvanje EFIAP za uspješno izlaganje na salonima pod pokroviteljstvom FIAP-a. Čestitamo od srca i nadamo se da će mu se uskoro pridružiti i drugi naši članovi.


Informacije na telefon 099/21 43 497ili na mail fotoklub@badrov.hr.
Više na www.croartphotoclub.hr. Potražite nas i na Facebooku i pratite zanimljivosti iz života kluba. Postanite nam prijatelj!